Netwerken, vive la différence

Voor de website modevakschool.net heb ik veel contact met scholen en bedrijven op het gebied van zelfmaakmode. Al dit contact gaat via de e-mail, twitter en soms zelfs via de ouderwetse snail mail. Zo heb ik de loop der jaren een clubje ondernemers bij elkaar verzameld waar ik vaak mee twitter en mail. Allemaal gedreven vrouwen met een passie voor hun werk. Jawel, vrouwen, werkend in succesvol bedrijf. Kerels kom je in de zelfmaakmode blijkbaar al mailend en twitterend niet tegen.

Het was toch wel een gemis, elkaar wel vaak digitaal spreken en elkaar nog nooit echt ontmoet. Maar op de Handwerkbeurs in Rotterdam kwam hierin verandering. Via Twitter besloten we met een zestal meiden tot een #zelfmaakmodetwitterlunch. Bijna iedereen kon komen en ondanks de drukte vonden we een tafeltje voor onze lunch.

Het was mij een grote opluchting om eens ontspannen te praten over bedrijfsvoering, internet, marketing, goede en slechte ideeën. Tips en complimentjes uitwisselen. Een vriendschappelijk dialoog op gelijkwaardige voet. Zonder competitie! Hoe anders dan in mijn dagelijkse realiteit van web development. Waar je vooral toch moet laten zien hoe goed/handig/slim/belezen je bent en je, zeker als vrouw, moet opboksen tegen alles beter wetende snelle jongetjes die verbijsterd kijken als er geluid komt uit deze dame. Dan moet je vol in de aanval om je staande te houden in een soort rat race om vooral goed over te komen als expert in alles op internet.

Dus: de #zelfmaakmodetwitterlunch houden we erin. Dames, pak uw agenda’s…

Met dank aan:

Zo, dat is er even uit 😛
Over naar de orde van de dag: websites bouwen.

Advertisements

Author: Rian Rietveld

WordPress Engineer focussing on accessibility

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s