Waarschuwing: Geef niet zomaar je advertentietarieven weg

Als je een website hebt waarop je advertenties plaatst, is het altijd fijn een mail te krijgen waarin een bedrijf vraagt op de site te mogen adverteren. Maar pas op. Deze belangstelling kan ook misleiding zijn.

Advertisements

Als je een website hebt waarop je advertenties plaatst, is het altijd fijn een mail te krijgen waarin een bedrijf vraagt op de site te mogen adverteren. Maar pas op. Deze belangstelling kan ook misleiding zijn.
Sommige bedrijven willen alleen uitvissen wat je tarieven zijn, ook dat is geld waard. Leuk is anders. Ook zo’n mail gekregen? Vraag dan eerst meer informatie: om welke advertenties of persberichten gaat het? Adverteert het bedrijf ook op andere websites? Pas als je serieus antwoord krijgt kun je overwegen de tarieven te sturen. Een ander idee is om op de website een globale indicatie te vermelden en daarnaar te verwijzen, met de mededeling dat je voor meer informatie wilt opbellen.

Wij kregen de volgende mail:

Van: Babette.Leers@topspot-promotions.net
Datum: 9 juni 2010 13:44:32 GMT+02:00
Aan: redactie@modevakschool.net
Onderwerp: Interesse in adverteren op de site http://www.modevakschool.net/

Geachte Webmaster,

Mijn naam is Babette Leers werkzaam bij Topspot Promotion. Graag bied ik u een maandelijkse vergoeding aan voor het plaatsen van een artikel of advertentie op uw web-site voor één van onze klanten.

Indien u geïnteresseerd bent in ons aanbod, verneem ik van u graag de mogelijkheden. Heeft u nog vragen of suggesties, kunt u uiteraard te allen tijde contact met ons opnemen.

To speak with one of our English-speaking customer support staff, please email Liz Miller at liz.miller@topspot-promotions.net.

Met vriendelijke groet,
Babette Leers, Marketing Medewerker,
Afdeling Business Development,
Babette.Leers@topspot-promotions.net

En na het doorgeven van onze tarieven het volgende antwoord:

Van: babette
Datum: 11 juni 2010 08:45:49 GMT+02:00
Aan: “‘redactie | Modevakschool.net'”
Onderwerp: RE: Interesse in adverteren op de site http://www.modevakschool.net/

Beste Rian,

Bedankt voor uw email.

Het spijt mij u te moeten teleurstellen, maar nadat wij uw website nader hebben bekeken, zijn wij tot de conclusie gekomen dat uw site helaas niet geschikt is voor onze advertenties.

(het betreft een online gaming advertentie).

Het spijt ons u onnodig gemaild te hebben.

Mocht u nog andere gerelateerde sites onder uw beheer hebben, of kent u andere webmasters die misschien interesse voor onze advertenties zouden kunnen hebben hoor ik graag van u.

Met Vriendelijke groet,

Babette Leers

Een van onze opdrachtgevers kreeg exact dezelfde mail, met hetzelfde antwoord, maar dan van Janine De Vries van Promotion-Time.com

Een gewaarschuwd mens…

Meer hierover op:

Author: Rian Rietveld

WordPress Engineer focussing on accessibility

10 thoughts on “Waarschuwing: Geef niet zomaar je advertentietarieven weg”

 1. Hallo, ik snap niet waarom dit een val / scam is. Je krijgt bericht dat een bedrijf een advertentie op je site wilt plaatsen en als dan bij nader inzien blijkt dat de site niet helemaal geschikt is, ben je gescammed? Hoe dan? Ben je opgelicht, heb je geld verloren, is er iets van je gestolen? Volgens mij niet.
  En trouwens, sinds wanneer is alles wat iedereen op het internet schrijft gelijk de waarheid? Wat een paranoia zeg!

  Like

  1. Beste Sonja,

   Bedankt voor je reactie.
   De reden dat ik denk dat nep is: Als je een serieuze adverteerder bent bekijk je eerst de website waar je op wilt adverteren. En stuur je niet lukraak aan vele websites precies dezelfde mail en dan vervolgens, na reactie, precies dezelfde hetzelfde antwoord terug.
   De mail circuleert al lang, met ook wisselende (bedrijfs)namen.

   Als website beheerder steek je er toch tijd in om een mail goed te beantwoorden en zo’n standaard antwoord zeikt je dan behoorlijk af.

   Niet paranoia, alleen maar boos 😉

   Like

 2. Ik heb vandaag ook zo’n mail gekregen. Ik heb meteen op LinkedIn gezocht, of deze mevrouw Babette Leers bekend is. Niet dus. Daarna ge-googled en kwam ik op deze site uit. Ik heb een ‘nette’ mail teruggestuurd!

  Like

 3. Allemaal bullshit! ik doe namelijk zaken met deze vrouw en heb ik advertentie namens haar geplaats welke overigens ook keurig betaald is!

  Like

 4. Ook ik heb gereageerd op een mail van Babette Leers. Maar ik reageer altijd dat ik geïnteresseerd ben en laat hun dan een bod doen. Ik heb eenmalig een advertentie geplaatst en netjes daarvoor betaald gekregen. Na verstrijken van de betaalde periode contact op proberen te nemen, maar geen reactie meer vernomen, wat natuurlijk ook weer niet echt netjes is.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s